En härlig kväll vid Västersjön 5/6!

Hästudden vid Västersjön

Hästudden vid Västersjön.

Efter en hel del regn och blåst senaste tiden blev naturnattakvällen 5/6 en riktigt härlig varm och vindstilla försommarkväll.
Kvällen började med grillning på Hästudden medan enkelbeckasinen, ”himlageten”, flög gnäggande över trädkronorna. På vägen ut till udden stannade vi och beundra ett rejält bestånd med kattfot och vi tittade också på några högar med död ved som föreningen samlat ihop för att gynna insektslivet.
SONY DSC

Kattfot


Från Hästudden vid Västersjön cyklade vi när det började skymma till Östersjön där vi eskorterades till fågeltornet av åtta intresserade kvigor. Väl uppe i tornet kunde vi på ganska nära håll studera en lärkfalk som satt i en buske framför tornet och till vår glädje verkade skrattmåsarna häcka i sjön. Kattuggleungar hördes i snåren och på väg tillbaka till cyklarna kom några grågäss flygande på låg höjd över våra huvuden.

Vi åkte en sväng förbi Jakobs Loge där en orolig fiskmås flög varnande fram och tillbaka, så för att inte störa den vände vi snart tillbaka mot Västersjön. På vägen tillbaka hörde vi kattuggleungarna igen och vi hörde också tofsvipor.

Kvigorna vid Östersjön

Kvigorna vid Östersjön väntar nedanför tornet.

Kommentera

One thought on “En härlig kväll vid Västersjön 5/6!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.