En kort rapport från utflykten till Vargavidderna 2017-06-10

Vid (Varga) Gryten. Foto: Christer Persson.

Vi var 13 deltagare som besökte Vargavidderna. Vi började med att titta på en tjärdal som använts till att göra trätjära och gjorde sedan ett besök vid (Varga)Gryten. Fiskmåsarna på stenarna i sjön hade ungar och det fanns också en storskarv.

Vi gick sedan till utsiktstornet mellan Södra Åsmossen och Högskogs Stormosse. Trots idogt letande på mossen hittades inga myrliljor, men det fanns mycket annat att njuta av: Göken gol och vi hörde också honans drillande läte, utifrån mossarna hördes ljungpiparnas vemodiga visslande och inte minst blev det fikapaus.

På väg tillbaka till bilarna såg vi ut en minnesplats för rovdjursspåraren Sven-Olof Svensson som vi hade tänkt placera i Vargaviddernas naturreservat, men där har länsstyrelsen meddelat att reservatsföreskrifterna sätter stopp.

Tack Åke Jansson för en mycket trevlig guidning och tack alla medvandrare för trevligt sällskap!

Christer

Kommentera

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.